joi, 10 ianuarie 2013

Democraṭia nu e Vlad Filat


Pentru cei ce nu au priceput încă, un premier de dreapta nu e un garant al democraṭiei. De fapt interesele lui Vlad Filat Tatăl’ sunt de departe interese restrânse care nu au nimic în comun cu statu sau cu cetăṭenii. Faptul că politica pe care o duce are înclinaṭii pro-europene nu reprezintă decât vorbe care nu au depăşit nicidecum condiṭia de oralitate. Singurul interes al său este cel de a-şi apăra şi susṭine gaşca sa de tupeişti numită PLDM şi desigur afacerile cu statu’, care ştim cu toṭii că sunt cele mai profitabile. Filat, pentru mine e un comunist. Nu e cu nimic mai presus.

Dacă e să facem o trecere în revistă a unor evenimente care au fost pe cât de grave pe atât de dosite probabil că numarul unu ar fi închiderea postului de televiziune al opoziṭiei cu siguranṭă. Faptul că prima măsură pe care a luat-o Filat a fost eliminarea postului NIT denotă decât acelaşi sistem de conducere pe care îl practicau şi comuniştii în perioada adolescentină. Treptat şi-a aservit instituṭiile statului care în prezent îl slujesc ca pe un bulibaşă adevărat indiferent cum se numesc ele, instituṭiile. Fără permisiunea lui nimeni nu are drept la cuvânt.

Dacă se întâmplă ceva de apreciat, inevitabil Filat bagă capu-n poză. Dacă nu l-a prins în cadru, lătrăii care sunt plătiṭi pentru a-l venera în văzul publicului şi care veghează la menṭinerea imaginii se supără şi prestează slobozind pe gură diferite ipoteze ofensatoare, nu de alta dar ar rămâne fără pâine pe masă care le este asigurată în exclusivitate de acest traficant de ṭigări ordinar. Portalurile de ştiri care fac din obligaṭiile statului o donaṭie marca PLDM, s-au reprofilat în timp util pentru a prinde o fleică mestecată care le-ar asigura existenṭa pe piaṭă pentru o nouă zi. Ṣi fiinṭează de pe o zi pe alta fără prea mari pretenṭii de la stat, la care contribuie zilnic cu taxe şi impozite, deoarece sunt sub patronajul lui Filat care desigur e statu’ şi atunci nu au o problemă cu asta.

Justiṭia în Moldova îl deserveşte nestingherit îndiferent de situaṭie, care pentru el nu e decât o unealtă de şantaj banală, astfel obligând concurenṭa să se conformeze cerinṭelor domniei sale care seamană din ce în ce mai mult cu ale unui stabor în exerciṭiu. Pentru noi ceilalṭi, este instituṭia ‘’oamenilor legii’’ care ne apără de răufăcători ṣi veghează la siguranṭa cetăṭenilor. Instituṭie pe care o finanṭam ṣi o respectăm, pentru că noi cu toṭii, în timp, am învăṭat să credem în nume nu în fapte.

Intr-un alt articol spuneam că Filat e prim-ministrulvulgului. Acum însă ṭin să spun că de fapt e prim-ministru cetăṭenilor absolut respectabili, care din branză şi mămăligă au facut delicatesă.

Sunt oameni… tot felul de oameni…