miercuri, 27 iulie 2011

FARA CENTURA NEAGRA LA CONSUM DE ALCOOL


Membrii cabinetului de miniştri au avizat pozitiv, astăzi, un proiect de lege prin care tinerii nu vor mai putea procura băuturi alcoolice dacă nu au vârsta de 21 de ani. De asemenea, băuturile alcoolice nu vor mai putea fi vândute mai târziu de ora 22.00."Publicitatea la alcool nu va mai fi posibilă nici la televizor, nici pe stradă, nici în transportul public şi ne-am dori să nu fie nici pe internet, dar aici e mai greu de controlat", a spus ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi.Noile restricţii se referă la comercializarea tuturor tipurilor de băuturi alcoolice, inclusiv bere. Ministrul Sănătăţii se aşteaptă ca producătorii de băuturi alcoolice să fie nemulţumiţi de noile prevederi."Ne aşteptăm ca reacţia să fie negativă din partea producătorilor de băuturi alcoolice, dar sănătatea populaţiei este mai importantă", a precizat Andrei Usatîi.Propunerea ca aceste noi reglementări să fie făcute în lege a venit din partea unui deputat şi a fost preluată din practica mai multor ţări. Proiectul urmează să fie aprobat sau respins de Parlament.Până acum, băuturile alcoolice erau comercializate tuturor persoanelor care depăşeau vârsta de 18 ani.Amintim că, anterior, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a întocmit un raport, din care rezultă că moldovenii sunt cei mai mari consumatori de alcool. Potrivit studiului, un cetăţean moldovean consumă anual, în medie, 18,2 litri de alcool.


Ok ,este un proiect de lege care va stirni reactii in rindurile ‘’betivilor’’ care desigur se vor scula impotriva initiativei: ‘’ce ma ? sa nu poata omul sa bea linistit un pahar de vin dupa o zi grea de lucru?! ‘’ stiti cretinei din astia ?!,de fapt betivi din astia,,, ar fi mai correct spus…
Desigur ca proiectu’ de lege vine sa ne comunice ca alcoolul dauneaza grav sanatatii ,pentru ca statul are si aceasta obligatiune in fisa de post,,,cind cetateanu’ e prost si nu are grija de el ,uite intervine statu’ si o rezolva. Legea ar fi mai eficienta dupa mine ,daca ar interzice vinzarea chiar de la ora 20:00!, pentru ca pina la 22:00 cetateanu’ nostrum deja este la pamint la propriu.
Va dati seama ca ‘’rigiitorii de bere’’ si consumatorii de votka se vor da nemultumiti din start,nu vor sta sa analizeze legea care urmeaza a fi adoptata sa nu ,,,ei din prima cind vo auzi de RESTRICTII LA ALCOOL deja vor protesta !
Cu parere de rau si statistica ‘’ne obliga’’ sa luam aceste masuri ,pentru ca 18,2 litri de alcool pur pe cap de locuitor ne scoate in virful listei la ‘’CEI MAI MARI CONSUMATORI DE ALCOOL’’ mmm straniu nu ma asteptam : ) .Cu alte cuvinte sintem nu numai hotii europei dar si betivii europei.
Eu cetatea al RM deja cind vine vorba de statistica in europa la ’’partea negativa’’ a lucrurilor,ma c-am string in banca ,pentru ca am daru’ de ‘’clarvazator’’ in statistici de genu’ si care ma cam vizeaza si pe mine  si doar prin faptul ca sint cetatean AL REPUBLICII MOLDOVA !!!, altfel sint mindru ca locuiesc in aceasta tarisoara,doar ca in asa momente ma c-am trag in banca mea ca sa nu fiu observat de cei din ‘’afara’’.
Cit de greu ar fi oare sa nu mai fim ‘’detinatorii centurii negre la alcool’’  nu cit de greu ar fi sa nu mai bei ca un cretin ?!,eu m-as multumi macar sa nu mai fim capul listei la tot ce inseamna ‘’partea negativa’’ in europa,eu cred ca ar fi un inceput bun !!!
Eu as dori ca multe bauturi alcoolice sa fie si interzise cum ar fi votka spre exemplu !?, la ce bun sa o avem pe piata ?!, dupa mine fiind cea mai ridicola bautura din cite exista !,si inca o masura buna care sa aiba un effect imediat contra consumului de alcool ar fi ridicarea pretului !, da !, aici ar avea o eficienta zic!,si chiar mi-ar dori ca aocoolul sa devina ceva ‘’doar de sarbatori’’ daca intelegeti sensul correct !
Sper din ficati ca aceasta lege sa intre in vigoare cit mai curind si sa cedam trofeul la consum de alcool alte-I tari !

3 comentarii:

  1. Eu zic ca e total aiurea, din moment ce ai peste 18, vei stii tu decide ce sa faci cu viata ta, nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. credema ca marea majoritate care au 18 ani nu au habar de capu' lor,care nu au ideie sa decida ceva,,,toti pot sa decida doar una ,,,sa fuga!, insa sa decida ceva unde ar presupune folosirea creierului este la pamint,,,in alta ordine de idei,,,statul dupa parerea mea este pe cale sa adopte singura lege productiva de la independenta incoace...

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu retraiti ca nu va respecta nimeni leagaea aceasta ca si pe restul de
    altfel...

    RăspundețiȘtergere