sâmbătă, 12 mai 2012

Când un premier rămâne fără susţinere politică…


Poate este un premier bine intenţionat, luptă pentru popor, încearcă să producă ceva în folosul ţării. Toate astea însă sunt lipsite de importanţă din moment ce rămâne fără susţinere politică. Dacă a ajuns să ameninţe cu demisia pentru a trece un proiect de lege, atunci nu mai încap nici un fel de comentarii. Nici nu mai contează care este cauza pentru care a rămas fără acoperire. Sigur, această împotrivire a colegilor de alianţă are nuanţe şi nuanţe, însă un lucru e clar: nu merge. In condiţiile actuale, această ameninţare cu demisia nu poartă o valoare în cadrul alianţei deci?

Chiar şi aşa, să presupunem prin absurd că colegii din cadrul alianţei sunt uşor de manipulat şi prin astfel de trucuri premierului îi reuşeşte, întrebarea firească ar fi atunci dacă nu cumva unele legi sunt trecute doar de premier, şi de fapt colegii de alianţă sunt doar ‘’nişte unii’’ care au drept menire să reprezinte numărul de voturi şi atât. Această ‘’s-a scăpat’’ a premierului dă naştere multor întrebări care la o adică sunt lipsite de coţinut însă dacă puse cap la cap pot produce discuţii cât se poate de serioase, la care poporul ar aştepta nişte răspunsuri (sigur, nu poporul nostru, el niciodată nu are pretenţii).

Situaţia însă e clară: nu merge! Dacă nu îţi poţi duce la bun sfârşit planurile care le ai pentru acest mandat, plus că ai rămas fără susţinere şi dai de obstacole la tot pasul, care mai e motivul pentru care să rămâi în funcţie? Plus că în ultima perioadă s-a şi apucat de curăţenie prin capitală, să gândim pozitiv, poate îi place şi se reprofilează.

Sunt oameni… tot felul de oameni…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu