miercuri, 10 august 2011

SOC: Si In Moldova Va Veni Criza


Economiile europene se prăbuşesc una după alta, raitingul celei mai mari economii din lume, cea a SUA, a fost redus, iar bursele mondiale au avut  o adevărată zi neagră de luni. Dacă această situaţie va continua mai multe luni la rând, economia Republicii Moldova va resimţi cu siguranţă efectele crizei,sunt de parere expertii din MOLDOVA.

In primul rind tre’ sa fii cretin sa crezi ca Moldova nu va fi afectata de criza…bine probabil expertii s-au gindit ca Moldova nu are economie si pe cale de consecinta logica imediata cum sa afecteze criza ceva ce la noi nu exista?! Correct! In al doilea rind: sunt o multime de personalitati din astea bizarre care tot apar la televizor si dezbat niste subiecte pe care ii depasesc cu mult, si care cred cu tarie si insista sa ii convinga pe cetateni cum ca criza nu ajunge si la noi,pentru ca ea nu este inca in spatiul real!,,,daca e sa credem ce spun acesti ‘’clouni de televizor’’  ea probabil (criza desigur) o freaca asa in spatiul iluzionist ,,,
Deci in timp ce economiile lumii cad una cite una Moldova se tine inca tare stimati cetateni !

Pe mine ma scirbesc acesti ‘’domni’’ realizatori de nimicuri  si aceste subiecte inexistente la noi ,pentru ca in tara unde economia se bazeaza p banii trimisi in tara de peste hotare,mai stam sa discutam de economie si de criza in Moldova?! Nu cred ca trebuie sa fii expert in domeniu ca sa iti dai seama ca daca Europa va intra in criza ,in mod automat intra si moldova, pentru ca banii cu care supravetuiesc cea mai mare parte a populatiei din Moldova provin din afara tarii,produsi exact in tarile unde economia la moment daca nu a cazut  se clatina spre a se prabusi !
Deci despre ce economie in Moldova discutam?!,ce producem noi ?, ce lucram noi?,din ce mincam noi?, clar ca cu banii pe care ii producem peste hotare! Asa se explica si masinile de lux din tara,asa se explica si vilele din tara ,asa se explica multe,cu exceptia celor a parlamentarilor desigur !


Ce se va intimpla in Moldova cind va veni criza ?!,se va intimpla rau…se va intimpla rau pentru ca guvernu Moldovei este incompetent!, ‘’bine si ce e de facut ?’’ (am mai auzit pe la promteriste), ce e de facut?! Precautie,,, nu vad altceva de facut,,,si renuntarea la iluzii,,,la iluzii si la infantilism.
Insa cred ca unul din lucrurile bune care se intimpla dupa  criza linga criza  , este cred eu maturizarea,ca nu mai poti sa crezi ca ‘’tot ce zboara se maninca’’ (era un proverb pe aici pe la Moldova) ce se intimpla la nivel guvernamental in Moldova?!,prieteni…cine   voronin?, Ghimpu?,Filat?, sa ma uit cu speranta la Filat?!,sa ma uit ce iese din  gura lui Lupu?,care din nou spune (asa indirect cum face el de obicei ) ca sintem din nou sprijiniti din afara?!....nu mai pot sa ascult toate timpeniile…altii spun ca asta nu o sa fie o criza in Moldova ,,,da ce o sa fie ?!, o joaca?,o declaratie?,o frectie?, ce o sa fie ?!...nici nu ma intereseaza ce o sa fie ,stiu doar ca o sa fie si mai nasol decit este …si se va intimpla foarte ,foarte rau pentru noi, supravietuitorii din Moldova!,astia care nu sintem la guverne si care platim taxe !

Cel mai prost lucru pe care cred ca il putem face este sa sa privim cu speranta,,,speranta ca ce?,ca nu stiu ,cumva ca vine nu stiu ce vraci sa o dreaga?!,sigur ‘’si ce sa facem acum cica ? sa ne depresam si sa doamne fereste? ‘’  Nu…nici sa ne depresam, da sa constientizam ca declaratiile sint declaratii,ca filmele sunt filme,ca povestile de adormit copii trebuie sa adoarma doar copii, ca e penibil cind esti matur sa mai adormi la povesti de adormit copiii!, si in principiu sa gasim solutii individuale!
Deci cetateanule! ,nimeni nu o sa iti poarte de grija!,(de altfel asa cum trebuie sa faca un stat de drept),,nimeni nu moare de grija ta!, si nimeni nu moare de grija mea ,putem sa ne iluzionam cu asta dar nimeni nu moare de grija noastra!!!, trebuie sa ‘’murim’’ fiecare de grija lui ,cum ar veni…


5 comentarii:

  1. Ar trebui să pleci pe la televiziune, să te audă o ţară întreagă cum gîndeşti.
    Decît să auzim aberaţiile "analiştilor politici", mai bine ascultăm o părere corectă, lucidă şi transparentă a unui cetăţean cu viziuni foarte concrete!

    RăspundețiȘtergere
  2. :) intentionez doar ca oferte nu sunt :) ! sa fim realisti,,,la TV apar doar '' expertii'' nu esti la curent? :) ce sa caut eu acolo ?! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. da, da... experţii şi "specialiştii"... Noi rămînem acasă, nu pricepem cei aia "politică" :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Totul e o fictiune criminala in RM, chiar si denumirea sa... Cit va mai dura agonia sa camuflata de remitentele pentru ostateci?

    RăspundețiȘtergere