joi, 27 septembrie 2012

Despre popor şi majorarea vârstei de pensionare


Pe undeva eu am o jubilaţie interioară oricât de oribil şi cinic ar suna aceasta. In această perioadă în care actuala gvernare se manifestă într-un registru ipocrit, adoptând şi modificând legi ale căror repercusiuni sunt extrem de grave pentru popor, eu sunt fericit. Sunt cuprins de acest sentiment plăcut şi pe alocuri sunt satisfăcut de prestaţia aleşilor, deoarece poporul îşi merită această conducere. Poporul merită toate porcăriile pe care le face actuala conducere în această formulă. Orice e rău, negativ şi mizerabil poporul merită şi aleşii nu întârzie să livreze!

După majorarea stagiului complet de cotizare la 35 de ani, ‘’capabilii ţării’’ înaintează o nouă propunere cu pretenţii de reformă, unde în urma unui studiu realizat de ‘’Experţii Grup’’ fondurile de pensii vor rămâne deficitare până în 2050. Ca urmare, ţinând cont de potenţa aparatului de conducere, soluţiile  nu au înşelat aşteptările şi anume cu propunerea tăierii din numărul viitorilor pensionari prin mărirea vârstei de pensionare la 63 de ani. Marele deranj fiind miliardul de lei pe care guvernul îl alocă fondurilor de pensii.

Sigur că este anormal ca din bugetul statului să fie finanţate pensiile, însă în condiţiile în care statul nu asigură nici 50% din rata de angajare nemaivorbind de salariu minim stabilit, să vii cu pretenţii de genu’ ar trebui să fii un mare nesimţit. E o insultă pe faţă la adresa poporului. Dacă majorarea vârstei de pensionare este numită ‘’măsură’’ atunci faptul de a micţiona are acelaşi statut în ecuaţie, nu e cu nimic mai prejos, deoarece are aceeaşi continuitate, e de primă mână şi orice cretin o poate întreprinde nefiind nevoie de experţii grup, e de clasa I. Dacă nu sunt bani nu mai dăm!

Pe mine ma indignat lipsa de reacţie din partea cetăţenilor cât şi cea a sindicatelor care stau înghesuiţi prin case chiar şi atunci când se anunţă o asemenea măsură cretinoidă. Dacă ar fi fost vorba de monumente probabil se umpleau străzile. Staţi liniştiţi cetăţeni că monumentele nu mor de foame!

Sunt oameni… tot felul de oameni…