luni, 8 octombrie 2012

Poslania lu’ Tănase către proştii satului


Dacă eşti cât de cât avizat, dacă inţelegi lumea, ţara în care trăieşti şi nefirescul fiecărei clipe petrecute în această ţară, ţinând cont de faptul că eşti şi preşedintele Curţii Constituţionale, să vii cu astfel de propunere în faţa parlamentului dă dovadă de neinteligenţă (ca să mă exprim mai elegant).

După cum ştim cu toţii membri CC sunt sacrosancţi sau cel puţin astfel se cred dânşii. Nu ai voie să vorbeşti despre ei în afară de ode, să-i slăveşti să-i divinizezi, să le faci din astea, în caz contrar se supără şi acuză. Astfel de comportament antrenează şi Alexandru Tănase. El fiind preşedintele, care în zilele noastre, magistraţii nu au voie să propună iniţiative legislative, el scrie poslanie către deputaţii care formează majoritatea şi care sunt foarte mari şanse să îi îndeplinească cerinţele, pentru că Inalta Poartă la rândul ei este servită de acest politruc.

Desigur că stagiu special de cotizare care este aplicat în prezent  (12,5 ani) este unul nu tocmai potrivit din foarte multe puncte de vedere şi asta cumva vine în contradicţie cu politica aplicată în cazul actualului mandat de 6 ani, asta spune multe şi despre modul în care se obţine mandatul de membru. Insă, să propui un mandat de 9 ani şi stagiul de cotizare de 6 ani este destul de penibil. Nu există nici un temei firesc, de bun simţ, cetăţenesc până la urmă ca aceşti servanţi de la CC să-şi propună salariu şi pensie concomintent.

Problema mea ca cetăţean al acestei ţări nu ar fi neapărat pensia şi salariu pe care o sa-l primească concomitent cei de la Curte’, asta în cazul în care presupunând prin absurd că ei îşi vor îndeplini întocmai fişa postului. Problema e tupeul pe care îl manifestă şi stagiu de 6 ani de cotizare în condiţiile în care mandatul propus este de 9 ani. Unde e logica de bun simţ? Poate nu sunt destul de luminat în ceea ce priveşte, însă dacă aş pune în balanţă această propunere sigur ies cu mult pe minus. Am observat că unii specialişti dau curs propunerii pe motiv că această practică există în multe state europene. Ele există în state europene însă să încerci să adaptezi un sistem european la o ţară în care practic nu are economie şi o arde în statistici cu creşterea PIB-ului în situaţia în care ţara urlă de foame, spune multe despre calitatea ‘’specialiştilor’’ care ne conduc.

Sunt oameni… tot felul de oameni…