duminică, 25 martie 2012

Cei 7 ani de acasă dăunează grav

De mic am fost îndoctrinat cu bunul simţ. ‘’Invaţă,doar astfel o să reuşeşti în viaţă’’ mi s-a tot spus din sculare în culcare. De mic am fost înarmat cu un obraz subţire. ‘’Ca să te simţi liber respectă legea’’ a fost mereu premiza de la care am pornit. Ghidul cu legile nescrise ale societăţii m-au călăuzit. Am respectat tot ce era de respectat. In timp mi s-a tot cerut să fiu tot mai solidar (până la urmă doar aşa se poate crea o societate cu viitor) bazată pe solidaritate,bun simţ,respect şi cultură.

Nu ştiu în ce ţară trăiesc părinţii mei,însă eu locuiesc într-o ţară complet diferită de cea pentru care ei m-au pregătit să supravieţuiesc. Eu îmi petrec zilele într-o ţară în care orice tractorist poate deveni preşedinte,într-o ţară unde oamenii au mai multe case decât clase,într-o ţară unde orice analfabet conduce o limuzină,într-o ţară unde oamenii legii care ar fi trebuit să fie prietenii cetăţeanului nu sunt altceva decât aceeiaşi cretini care acum fiind cu acte în regulă sunt conduşi de propriile convingeri şi interese nicidecum de lege.

Mulţi bugetari sunt de succes: au casă pe strada ciocârlia,au limuzine conduse de  angajaţi,au milioane şi se pozează în vacanţe de lux,au tot, însă liceul terminat s-ar putea să nu îl aibă. Trăiesc într-o societate unde ‘’de succes’’ sunt de fapt toţi cretinii,retardaţii şi în general toţi primitivii. Chiar şi aşa,de la toţi aceşti îngrijitori de curve virgine am o lectie de învăţat. Părinţii mei m-au învăţat să fiu căpos şi să răzbesc, dar nu mi-au spus nimic despre tupeu. Toate aceste creaturi, cu manifest de primitivism, rateuri are naturii, au drept propulsor acest mecanism ca tupeul,care nestingherit îi conduce către un succes, neavând nevoie de prea multă cultură şi bun simţ.

In unele momente această societate îmi cerşeşte solidaritatea. Tinând cont că sunt o piesă a societăţii şi sunt un cetăţean bine intenţionat imediat reacţionez. Insă de la o vreme se întâmplă să am unele reţineri. Incep a mă adapta în această ţară…

Sunt oameni…tot felul de oameni…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu