luni, 4 iunie 2012

Moldova, acum si cu trenuri reutilate !



Primul tren renovat la standarde europene a ajuns, în această dimineaţă, la Chişinău. Călătorii se vor bucura, însă, de confortul din vagoane abia peste o lună. Asta deoarece trenul va fi testat în această perioadă, pentru a oferi maximă siguranţă călătorilor.

Atât directorul, cât şi angajaţii "Căilor Ferate ale Moldovei" au rămas impresionaţi de trenul modern.

"Sunt foarte bucuros că totuţi, aşa tren a ajuns în Moldova. Dar mai e puţin de lucru, cred că în o zi, două va fi prezentat cu tot ce poate trenul respectiv", a declarat Vitalie Strună, directorul general al "Căilor Ferate din Moldova".

Garnitura de tren este compusă din trei vagoane. Primul vagon este rezervat pasagerilor care vor călători în clasa întâi, vagonul doi este de clasa a doua, iar vagonul trei este pentru persoanele care vor cumpăra bilete pentru clasa a treia. De asemenea, vagoanele sunt adaptate pentru persoanele cu dizabilităţi.

Fiecare vagon dispune de toalete moderne, aer condiţionat, spaţii amenajate pentru bagaje şi supraveghere video pe timpul călătoriei. Scaunele sunt echipate cu prize pentru telefoanele mobile şi pentru laptopuri. În timpul călătoriei, pasagerii vor putea utiliza internetul.

Trenul a fost renovat la Fabrica din Paşcani, România. Specialiştii români vor oferi consultaţii timp de o lună angajaţilor "Căilor Ferate din Moldova".

"În egală măsură, împreună cu specialiştii Căilor Ferate din Moldova, vom elabora programe de mentenanţă, exploatarea trenurilor în condiţii de maximă siguranţă", a declarat Cătălin Cornea, director general al fabricii din Paşcani.

Renovarea acestui tren a costat aproximativ două milioane două sute de mii de euro. Următoarele cinci trenuri vor ajunge la Chişinău pe parcursul următoarelor opt luni. Trenul va circula pe linia Bender - Ocniţa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu