sâmbătă, 2 iunie 2012

Filat vrea să-şi audă numele-n microfon


Este un chin pentru mine să mai scriu despre Filat. Marele ales. Orice cetăţean al acestei tări cum e Moldova, înzestrat cu un minim de raţiune, cu mult timp în urmă a identificat individul care zace sub cămaşa de Prim-ministru. Insă, iubitorii de Filat care sunt , şi există prea mulţi, nu sunt accesibili pe calea intelectului. Reformele pe care le-a făcut domnul Filat ele nu există. Scopul de bază al acestor  poze politice în care şi-a băgat şi el abuziv capul au fost create tocmai pentru a se promova pentru anii ce or să urmeze, indiferent dacă s-au încadrat în aria sa de activitate sau nu. El a fost mereu prezent.

Motorul principal al fiinţei actualului Prim-ministru este puterea. Dorinţa mocnindă a lu’ Filat de a deţine monopolul puterii în stat îl poartă pe la diferite evenimente unde este ceva lume şi măcar un microfon, exact aici se manifestă ca un cintezoi de ziua recoltei. Atitudinea hidoasă a a acestui personaj din ultimile zile mi-a provocat acea acţiune des întâlnită în rândurile moldovenilor de a expectora. Oribil… şi da, este!

Poporul moldovenesc având o slăbiciune aparte faţă de inaugurările fastuoase, cumva rezonează cu pornirile premierului: mereu pregătit şi cu foarfeca în buzunar, gata să taie câte ceva lenţi, şi desigur cu o vorbă bună aproape de popor, pentru că ştim cu toţii că vorbele ne scapă de problemele sociale şi politice, vorbă nu e ! După ce a marcat ultimul sunet unde a mulţumit dascălilor pentru prestaţia impecabilă, după ce şi-a fredonat copilăria în microfoanele din PMAN ca un răpper ce se respectă, acum anunţă o nouă lansare: cea cu trenurile reutilate. Sigur că nu o fi domeniu său însă prim-ministru mereu e gata să-şi rişte cariera de dragul poporului, pe asta o ştim cu toţii, că doar e tatăl’ moldovenilor !

Sunt oameni… tot felul de oameni…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu