joi, 16 februarie 2012

‘’Sunt sănătos la cap şi sunt bun’’


Această precizare nu vine din partea unui şmenar cum v-aţi fi gîndit iniţial,ci chiar din partea preşedintelui curţii supreme de justiţie desemnat şi anume d-nul Mihai Poalelungi.‘’Sunt sănătos la cap’’Eu ştiu ce să zic,nu prea am încredere în sistemul medical în general însă oricum e foarte greu de verificat veritabilitatea acestei informaţii.Cred că e singurul lucru sincer care a ţinut cu tot dinadinsul să îl declare în urma desemnării sale la şefia CSJ.Cînd un preşedinte al Curtii Supreme de Justiţie vine şi face asemenea dezvăluiri la modul cel mai serios,te întrebi pe bune acum,o fi sănătos la cap cum zice? Pentru că totuşi,e vorba de o instituţie de o importanţă majoră chiar pentru fiecare cetăţean al acestei ţări în parte.

‘’De corupţie putem vorbi în cazul în care există o sentinţă în privinţa unui judecător,ele nu există, de aceia de vorbit în acest sens este complicat’’  Aceasta e premiza de la care a dat startul luptei contra corupţiei.

Sigur,putem să ne amăgim că acest domn care a lucrat 4 ani la curte’ (conform propriilor declaraţii) vine să revoluţioneze sistemul juridic din Moldova asta în cazul în care suntem senili,în cazul în care totuşi nu suntem,nu e nimic de comentat cu excepţia faptului că el e din gaşcă’, acolo cu băieţii,altfel la ce bun să fie susţinut cu 10 din 11 dacă nu le-ar fi benefic?corect! că doar la şefia CSJ e banu’ gros nu?Dar să presupunem prin absurd că noul preşedinte al CSJ este bine intenţionat,oricum nu îi va ieşi nimic pentru că una e să lucrezi 4 ani într-o instituţie ca CEDO şi alta e să îţi desfăşori activitatea în inima junglei.

‘’Sunt bun,chiar sunt dintre cei mai buni’’ Este ceva chiar de apreciat să recunoaştem. Vedeţi dumneavoastră stimaţi cetăţeni la ce mă refeream…’’Imi spăl dinţii dimineaţa şi nu nu înjuram cînd eram mic’’ mi se părea la fel de relevant,ar fi avut aceieaşi rezonantă în schemă,ba chiar ceva mai mult dacă e să pătrundem în esenţă.

’imaginea justiţiei din ţara noastră lasă de dorit’’ Aici déjà a fost profund,eu zic că dacă imaginea măcar reuşeşte să o facă veritabilă déjà e un plus pentru ţară.Desigur că acelaşi sistem juridic corupt o să ramîna probabil multa vreme da măcar o să dea bine în poză.Eu zic să avem multa încredere în noul preşedinte desemnat,adevărul e că şi ne inspiră foarte multă.

Sunt oameni…tot felul de oameni…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu