miercuri, 15 februarie 2012

De ce îmi mai e scîrbă?!


‘’mîna pe lopată putorilor’’De parcă despre lene ar fi vorba.
 E un motiv bine întemeiat şi în legitimă apărare.Acest îndemn care se adresează în general cetăţenilor dar în special mie, îmi provoacă scîrbă.Sunt scîrbit atît de îndemn cît şi de cei care l-au întîmpinat cu salut…şi sunt foarte mulţi.Desigur,la prima vedere parcă ar parea ceva omenesc,cetăţenesc…nici pe departe.

Pe lîngă exprimarea rudimentară,ea,expresia, vine de undeva din comuna primitivă,acolo unde ‘’putorile’’ freacă menta ziua întreagă neavînd o ocupaţie mai serioasă,un serviciu cum ar veni.Te-ai aştepta ca în anul 2012,într-un stat de drept cu pretenţiile de rigoare să discutăm asemenea temă?da discutăm,de ce să nu discutăm? din moment ce suntem prinşi în mreaja gîndirii colective mediocre? cumva ne menţinem atît în tema cît şi în timpul prielnic.Fiind democraţie,libertatea cuvîntului beneficiază de facilităţi din plin,şi mereu într-un stat democratic majoritatea va dicta pentru că aşa e sistemu’,altul mai bun nu s-a inventat,însa mereu vom fi sufocaţi de catre majoritate,atîta timp cît ea v-a fi foarte proastă.

Unde vreau să ajung

Eu,aşteptam (de idiot ce sunt vă daţi seama) că atîta timp cît îmi fac datoria faţă de stat şi la care contribui zilnic cu taxe şi impozite şi care în ultimul timp sunt din ce în ce mai consistente de îţi creeaza impresia că statul de fapt e un asistat social,bă’ cînd o veni momentu’ spre exemplu această perioadă rece cu multa zăpadă la rîndul lui să îşi facă treaba,pentru că nu în zadar trăim într-o societate.Exact despre aceasta este vorba de fapt,cînd omul nu se poate descurca cu toate, exact în acel moment intervine societatea cu administraţia ei şi rezolvă cazul.

La noi pe semne nu se cunosc motivele pentru care s-a format statu,la noi statul a fost creat sa o frece pe bani publici,pentru că alt motiv nu văd.Desigur,vina nu este decît al cetăţeanului care la o adică ar trebui să forteze administraţia să îşi facă datoria faţă de oameni şi din banii cărora există,însă cu cine? cu ‘’mîna pe lopată putorilor’’ cu ăştia? Noi o ardem civilizat pe cînd în realitate ne conducem după un singur sistem de supravieţuire şi anume darvinismul-cel mai mare şi mai puternic pune mîna pe lopată şi îşi croieşte drum,ceilalţi mor înzăpeziţi.

Sunt oameni…tot felul de oameni…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu