sâmbătă, 18 februarie 2012

Un singur lucru respect la comunişti


Nu sunt un simpatizant la comuniştilor.De departe,dacă e să fac trimitere la unele articole de pe blogul ce imi aparţine pot fi uşor clasificat ca fiind un adept al opoziţiei lor,ceiea ce nu sunt.Am criticat acest partid pentru ceiea ce nu a făcut în perioada în care s-a aflat la guvernare.Nu rezonez cu ideile lor şi nu percep acest partid ca fiind unul de viitor pentru Republica Moldova,deoarece la drept vorbind şi pe buna dreptate,şi-au demonstrat impotenţa în nenumarate rînduri în toţi acei 8 ani de guvernare.

Insa cu toate acestea,am identificat o calitate,poate e şi singura însa de apreciat, atît la mebri cît şi la simpatizanţii acestui partid.Puţini,cu un nivel de intelegere sub cel admis  (în linii generale desigur) însa atunci cînd au ceva de spus se organizează şi o spun! Cu toate piedicile puse în ultima perioadă de către opoziţie,au reuşit de fiecare data să se mobilizeze şi să iasă în piaţă pentru a spune cu voce tare punctul lor de vedere,şi de fiecare dată aceasta a fost spus relativ cu multe voci,ţinînd cont de mobilizarea moldovenilor în general.Sunt copleşit de insistenţa de care dau dovadă cu acest ciclu de proteste săptamînale pe care le organizează,şi e foarte greu în condiţiile în care nu provoci reacţii şi mai mult decît atît sunt ignoraţi de cei cărora li se adresează.

Dacă ar fi existat această insistenţă şi în rîndurile celor care cumva sunt reprezentaţi de alte formaţiuni politice,eu cred că déjà am fi fost în prezent fixaţi pe un cîmp constructiv.Această presiune publică care în general lipseşte în RM,aceasta ne şi aduce nestingherit în situaţia în care noi cetăţenii suntem trataţi cu indiferentă de către cei care ar fi trebuit să ne reprezinte interesele,indiferent de culoare politică.Această stare băltindă în care se află poporul moldovenesc,această stare neutra care pe semne este convenabilă pentru foarte mulţi dintre noi şi nu înţeleg,dar absolut deloc nu înţeleg motivul,este ceiea ce va agrava situaţia în tară,pentru că ghici ce? aleşilor le convine să fie în vîrful lanţului trofic al acestei tări atîta timp cît clasa muncitoare nu pune prea multe întrebări şi finanţează acest stat cu statut din ce în ce mai accentuat de asistat social.

Da! Simt nevoia să strig,pentru cauze clar definite.

Un comentariu:

  1. În plus, preotestele la care asistăm, sunt orchestrate de Rusia. Scriu asta fiindcă disperarea e mare deoarece la finele lunii curente se va discuta despre prima ședință comună a guvernelor României și falsului stat R.M., prima ședință find destinată discutării aspectelor interconectivității serviciilor. Apoi voir urma alte ședințe ce vor apropia foarte mult România de R.M. Să sperm că lucrurile vor decurge normal iar marionetele Moscovei: PCRM și PPCD nu vor reuși să distrugă actualul politic care nu e perfect nici el dar e singura și firavul element proeuropean și proromânesc. Maldavaskaianismul naționalist de carton e în floare acum, mulți rătătciți vvuzind despre așa zisa nație maldavaneasca, despre statalitate și un viitor elvețian a R.M. :lol. Utopii binînțeles, eu scriu: prostii maldafenești.

    RăspundețiȘtergere