miercuri, 21 noiembrie 2012

Inflaṭie de ’’Moldovenism’’


A-i înṭelege pe moldoveni este într-adevăr o operă de artă. Ṣi e din ce în ce mai complicat, deoarece ca un ciclu, la o anumită perioadă de timp mai apar câṭiva care îṭi dă peste cap interpretarea pe care deja o aveai . Sigur, la prima vedere parcă ar fi totul clar însă ca să poṭi pătrunde întradevăr în principiile şi valorile unora trebuie să faci un efort pentru a degrada până la nivelul impus de această acṭiune ca perceperea. De departe, mai grav de atât ’’ este faptul că aceste făpturi’’ se manifestă public, lucru desigur deranjant pentru mine care nicidecum nu mă încadrez în speṭa lor, pe când presa nu evită să o facă.

A nu se înṭelege că îi vreau înghesuiṭi prin case, ba dimpotrivă, dacă au o problemă singura cale este ieşitu’ în stradă, doar că, devine periculos când aceştia se lasă manipulaṭi de propaganda (de altfel foarte proastă) a unor angajaṭi în slujba poporului şi prin aceasta se atacă pe ei înşişi. Ca Lupusul. La o astfel de interpretare am ajuns în urma acṭiunei sociale (dacă poate fi numită astfel) pe care unii au iniṭiat-o şi au buna impresie cum că ar da bine în faṭa cetăṭenilor de drept. Ṣi ei chiar cred în ea!

StopHam. Că despre asta merge vorba.

Mulṭi au luat-o de bună, alṭi câṭiva printre care şi eu o percep ca pe o cretinitate. Incercarea de a soluṭiona această problemă majoră a Chisinaului prin a elimina consecinṭa şi nu cauza este indiscutabil o abordare specifică oligofrenilor. Eu aş merge cu un astfel de flyer pe parbriz toata ziua şi aş fi mandru, pentru faptul că poate cine ştie, astfel ar identifica adevarata problemă a fenomenului şi ar ieşi în stradă să ceară soluṭionarea… şi anume- o parcare!

De fapt, problema ăstora care tot insistă să se facă utili societăṭii cu tot felul de cretinisme, este generată de altruism, pentru că altruismul este supremul egoism. Această acṭiune care aduce cu ea satisfacṭie faṭă de emitent, care se culcă seara şi în intimitatea lui se simte bine cu el însuşi, pentru că nu stă indiferent, anume acest sentiment de automulṭumire îi şi poartă pe drum unde fac diferite inepṭii, cum ar fi StopHam spre exemplu, în urma căreia în capul lor lumea ar deveni mai bună şi am trăi într-o armonie. Greşit!

Dacă fiecare dintre noi am fi mai egoişti într-un sens inteligent, lumea ar fi mai bună!

Sunt oameni… tot felul de oameni…