duminică, 2 septembrie 2012

Unii cetăţeni prind a se maturiza


In legătură cu cetăţenii care ies în stradă… eu sunt fan! Sunt suporterul oricărui om care iese în stradă să se manifesteze în legatură cu orice, chiar dacă are puncte de vedere care mie mi se par cretine, dar e bine că iese, chiar şi pentru cretinisme, pentru că cel mai rău lucru e atunci când cetăţeanu’ stă ca o meduză băltindă şi strigă că nu îl interesează. Asta mi se pare mie forma de cretinism absolut. Orice altă formă este acceptabilă.

Moldova cu siguranţă este o ţară de muţi, o ţară de inerţi, de moluşte fără nici un fel de coloană vertebrală. Cu toate astea văd în ultima vreme că unii prind la glas. Poate din cauză că se confruntă cu diferite situaţii sau pur şi simplu din cauza fenomenului ‘’grămada cere vârf’’ însă se poate observa că o foarte mică parte din Moldova şi-a regăsit capacitatea de a vorbi… de a spune şi de a verbaliza nemulţumirile în cazul în care ele există. Uitându-mă la totala lipsă de reacţie la absolut orice a moldovenilor, la letargia în care ne complăceam în fiecare zi m-aş fi gândit că ori e ţara celor mai fericiţi oameni de pe planetă ori e o ţară unde  spre fericirea aleşilor a dispărut ca prin miracol capacitatea de a vorbi în rândurile ‘’infanteriştilor’’ moldoveni.

Unii dintre noi şi-au regăsit-o şi cumva acest fenomen este molipsitor, deoarece în ultima perioadă am observat, personal, că sunt din ce în ce mai mulţi şi doresc să facă asta public tocmai pentru a se face auziţi. In momentul în care descoperi că ai voce vrei să spui ce vrei tu ca un om liber în ţara ta, ca un cetăţean care refuză să fie doar o meduză şi doreşte să fie un cetăţean cu opinii, un cetăţean cu puncte de vedere şi cu atitudine. De multe ori astfel de manifestaţii stradale apăreau pe ecranele noastre din exterior şi la noi în ţară erau privite cu un soi de exotism, departe de paharul nostru cu apă în care ne ţinem proteza în fiecare seară. Insă astfel de lucruri încep să apară din ce în ce mai des, adevărat în grupuri mici însă apar şi la noi în ţară precum criza- mai greu însă sigur. Abia acest lucru este înfricoşător pentru cei de la butoane, pentru că nimic nu poate fi mai eficient pentru combaterea porcăriilor la care suntem supuşi decât strigătele poporului auzite în stradă. Sigur, încă puţine însă societatea pare a se încălzi încet încet şi cumva odată cu această încălzire uşoară maturizarea societăţii… pare a încolţi.

Sunt oameni… tot felul de oameni…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu