sâmbătă, 8 septembrie 2012

Judecătorii puşi la perete


Se observă existenţa unui apetit în societatea moldovenească pentru acţiune poliţienească în rândurile magistraţilor, cum ar fi un judecător încătuşat plimbat prin faţa camerelor de luat vederi. Sigur că acestă poftă a societăţii denotă  inteligenţa precară generală a cetăţenilor însă ea există. Şi cum actuala conducere este de departe una oportunistă, instantaneu au şi demarat exploatarea în acest sens. Şi au început bine. Anume acest apetit existent în unele sectoare ale societăţii a făcut ca actuala conducere să înceapă masturbarea ‘’glandei’’ încă foarte animală a poporului care ţine de instinct în formare, primar şi jegos.

Promulgarea legii care îi lasă pe judecători fără imunitate în unele momente este o ‘’măsură’’ cretinoidă şi necalculată oricât de aspiraţional ar suna aceasta. Deşi la prima vedere pare a fi o lege care ar permite procurorilor să lupte cu judecătorii corupţi, în fond, această măsură va perturba independenţa sistemului juridic în totalitate. Nu că până acum ar fi fost independent însă era cât de cât o concurenţă între membri pe criterii politice, acum însă, în  momentul în care magistraţii sunt numai buni de judecat,  justiţia va deveni una vizibil părtinitoare puterii oricare va fi ea.Tinând cont de faptul că Curtea Constituţională care este o instituţie independentă dar care la nevoie satisface alianţa, acum, în funcţie de reacţia unora dar şi a societăţii, va declara constituţională sau neconstituţională legea privind ridicarea imunităţii judecătorilor suspectaţi de corupţie. In cazul de faţă, CC este doar o instituţie pe care actuala conducere şi-a aservito şi o foloseşte ca pe o unealtă prin care la o adică, în cazul în care o lege ar stârni revolte în societate să poată să se sucească în privinţa ei într-un mod legal şi fără prea mult deranj.

Eu totuşi nu mă pot uita plin de speranţă la această măsură cum am văzut că o fac foarte mulţi cetăţeni crezând cu tărie că aceasta este soluţia care ar pune capăt corupţiei în rândurile magistraţilor, pentru că evidenţa este departe de realitatea paralelă în care trăiesc foarte mulţi cetăţeni, forrmând astfel majoritatea care dictează toate aceste aberaţii, chiar şi prin lipsa reacţiilor.

Sunt oameni… tot felul de oameni… 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu