marți, 3 iulie 2012

In Moldova cretinii te sufocă.


Am obosit să fiu marţian în această ţară. Nu îmi place vinul în general şi cel moldovenesc în special. Urăsc din ficaţi muzica moldovenească, cea pe care foarte mulţi se distrează la maxim. Urăsc ieşitul la iarba verde şi sfâşiatul de carne coaptă la grătar. De sărbători, nu fac burta mare. Nici BMW pus pe gaz nu am.

Pe lângă toate aceste caracteristici care indiscutabil mă exclude din speţa moldovenească, mai nou, unii cretini care apar la TV şi care desigur prestează pentru popor criticând actuala guvernare şi inevitabil vin cu alternative îmi provoacă repugnă. Dacă până acum achiesam unele porniri fireşti până la urmă al unor cetăţeni de a se revolta împotriva măsurilor sau împotriva unor instituţii care indubitabil fac în mare parte abuzuri, acum m-am sucit.

Cauza pentru care am renunţat să mai susţin această revoltă a unor cetăţeni care exprimau o nemulţumire şi am început să mă consider ‘’printre puţinii care…’’ identificând o categorie sănătoasă de cetăţeni şi astfel făcând o diferenţiere clară între protestanţi, este soluţia pe care a propus-o un mare meseriaş în viaţă şi concomitent avocat, în cadrul emisiunii ‘’zi de zi’’ de la publikaTV. Soluţia pe care o propunea şi o susţinea cu tărie contra deciziilor politizate a magistraţilor era că judecătorii să fie aleşi de cetăţeni.

Deci domul avocat s-a gândint în nemărginita lui înţelepciune că maximum de eficienţă ar fi ca ţaţa olea şi multe altele să aleagă direct judecătorii care ar trebui să ocupe aceste funcţii de profil. Oameni buni… aşa ceva? Să vină un avocat care cică apără cetăţenii să propună prin votul direct al cetăţenilor de rând alegerea magistraţilor? Ceva mai penibil, mai stupid, mai cretinoid nu a mai auzit nimeni vreodată. Acest avocat asta s-a gândit că ar fi cheia depolitizării justiţiei. Eu mă gândeam că va veni cu nişte soluţii cât de cât rezonabile ţinând cont de faptul că activează în domeniu, are studii superioare că doar nu e ultima ţaţă din piaţa centrală. Ma cuprins o indignare faţă de mizeria ce o scotea pe gură… aproape că am reacţionat violent.

Din păcate asta e ţara… ăsta e nivelul – să decidă cetăţenii prin vot cine să ocupe funcţiile de judecători. Luciditate de ţaţă proastă care are un nivel de înţelegere zero. Am ajuns să plătim preţul convieţuirii împreună cu unii care habar nu au de capu’ lor şi nu avem cum să schimbăm acest lucru cu nimic, deoarece într-o democraţie există  această dictatura a majorităţii, majoritate reprezentată de acest tip de oligofreni care mereu cer să fie prostiţi.

Sunt oameni… tot felul de oameni…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu