joi, 28 iunie 2012

Cine are CNP sare acum cu mine !


Déjà este o certitudine că noi, poporul moldovenesc ne întoarcem cu siguranţă la mentalitatea specifică evului mediu. Trăirea religioasă nu are nici o legătură cu religia în sine. Ea reprezintă doar superstiţia care guvernează mentalitatea publică din Moldova şi atât. Această convingere este alimentată nestingherit dacă nu zilnic sigur săptămânal de către acţiunile unor cetăţeni pentru care Dumnezeu a devenit un funcţionar. ‘’Să dea Dunezeu să…’’ şi puteţi completa cu absolut orice.

O parte bună a populaţiei Moldovei sunt posedaţi de un reflex care pur şi simplu blochează gândirea. In momentul în care ai pronunţat Dumnezeu, credinţă sau religie, în mod neîntârziat, din cauza bălăcelii superstiţioase în care ne petrecem viaţa mizeră în această ţară minunată, creerul lor se blochează şi se manifestă într-un singur registru de funcţionare- pioşenia. Pioşenia ipocrită întodeauna şi desigur vocea suavă. Dacă nu te exprimi în acest registru în momentul în care ai rostit ‘’Dumnezeu’’ în mod automat eşti dubios şi eşti exclus din rândurile oamenilor credincioşi, ba chiar eşti acuzat de blasfemie. Exact acest pericol te paşte şi în cazul în care îndrăzneşti cumva să critici acţiunile de protest a credincioşilor care în aceste zile se manifestă contra statului.

Acest gen de personalităţi care se recomandă ca fiind credincioase şi nicidecum superstiţioase au hotărât că e cât se poate de creştineşte să protesteze contra CNP-ului din buletin. Din spusele lor, aceasta este lucrătura satanei. Inarmaţi cu icoane, crucifixuri şi corturi sunt gata să înfrunte canicula şi toate astea pentru a se apăra de CNP. Sigur că văzând aceste imagini te încearcă o întreagă suită de stări şi trăiri, însă când analizezi şi observi că de fapt prin naivitatea lor combinată perfect cu superstiţia ei nu fac altceva decât să favorizeze un partid sau altul şi că în fond ei prestează la comandă, te lasă rece, care pe timp de vară e cumva şi benefic. Eu personal nu dau doi lei pe acţiunea lor, deoarece aceste proteste nici nu ar fi trebuit să existe dacă aceşti creştini ar fi fost veritabili şi nu doar nişte imitatori penibili, nişte servanţi de închiriat la nevoie. La dracu’… suntem în 2012 … de unde atâta primitivism?
Sunt oameni… tot felul de oameni… 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu