joi, 12 aprilie 2012

Totuşi nu pot să antrenez prostia….


Chiar dacă e săptămâna mare, totuşi nu pot să mă includ în ‘’rândul lumii’’, cu alte cuvinte nu pot să fiu idiot. Aşa cum se cere ca în această săptămână să fim mai buni, mai toleranţi şi toate cretinismele astea, îmi permit să fiu puţin mai realist, mai direct.

Ştiu că nu este ‘’cetăţeneşte’’ însă uitându-mă pe net la diferite ştiri, am ajuns la ştirea care anunţa mărirea salariilor a unor bugetari, unde prostia antrena cea mai gravă gândire logica demnă de un oligofren. Pe lângă un mod de exprimare rudimentar, poziţia pe care o luase cretinii era cea contra măririi salariilor, care, unii foarte deştepţi o argumentau cum că şi aşa salariile sunt prea mari.

Desigur, putem să mergem şi pe această cale, putem, însă dacă e să gândim aproape ca oamenii, identificăm fără prea mari greutaţi că nivelul de trai scăzut nu are nici o legatură cu salariile bugetarilor, cu alte cuvinte chiar dacă şi-ar mai mări încă cu 60 % tu muritorule de foame ( şi aici mă refer la acei decervelaţi care dau drumu la gură fără cap şi comentează ei cu spor, care în capul lor sunt mari cunoscători ), tot nu o să trăieşti mai bine, pentru că ghici ce? aici vorbim de banii unui stat, al cărui buget este uriaş sau nu, în dependenţă de cât de bun şi capabil este pentru a colecta banii de la cetăţeni, şi cât de bine îi administrează, unde pe lângă, se fură cu milioanele, şi staţi liniştiţi că nici un bugetar cu funcţie înaltă în stat nu trăieşte din salariu, deci, încetaţi cu aceste cretinisme !

Eu personal sunt în totalitate de acord cu această mărire, deoarece această sumă de 15.000 de lei salariu unui preşedinte de tară măcar mai aţipeşte fiara din mine provocată de această ipocrizie a societăţii, care, antrenată de foarte mulţi ‘’ nefericiţi’’ (ca să fiu mai elegant) salariu unui preşedinte ar trebui să fie modest, pentru că noi toţi suntem oameni, neţinându-se cont de faptul că unul gestionează o ţară şi altul ‘’ o freacă’’ ziua întreagă în piaţa centrală scuipând seminţe. In general, societatea moldovenească este una demnă de evu mediu unde sperăm cu toţii că se va maturiza, trist este însă că multe evenimente ne dovedeşte contrariu şi această degradare motivata găzduieşte repercursiuni grave, însă foarte mulţi sunt cât se poate de relaxaţi, pentru că nu pricep ‘’nimic din nimic’’, deci sunt cu toţii fericiţi.

Sunt oameni… tot felul de oameni…

Un comentariu: