marți, 16 august 2011

Cu drumuri de cacat insa in topuri ‘’cu pretentii ‘’ !!!


Suedezii sunt cei mai buni conducători auto. O demonstrează statisticile pentru anul 2010, publicate de Comisia Europeană.  Potrivit datelor Comisiei Europene, anul trecut, în Suedia s-au înregistrat 265 de decese în urma accidentelor rutiere sau cu 50 la sută mai puţin decât în 2001.
Pe locul doi în topul celor mai buni şoferi sunt conducătorii auto din Marea Britanie. Ei sunt urmaţi de şoferii din Olanda, Malta şi Irlanda, ţări în care s-a înregistrat o diminuare a accidentelor rutiere cu 51 la sută faţă de 2001. Germania ocupă locul şase în clasament. Aici numărul deceselor în urma accidentelor rutiere s-a redus cu 48 la sută.

În Republica Moldova, de la începutul acestui an, din cauza vitezei excesive, au avut loc aproximativ 600 de accidente rutiere, soldate cu peste 160 de morţi şi aproximativ 700 de răniţi.

E bine si cu statistica insa la noi nu prea merge,,,,ce tine de Moldova nu prea ne putem pronunta intr-o statistica cu standarte mult,,,foarte mult peste ale noastre,,,,nu ne putem combina cu standarte cu asa pretentii.
Comisia europeana probabil ca nu a facut turism in Moldova si la o adica o pune in ‘’rindul lumii’’ ceiea ce nu e deloc asa,,,Moldova e ceva…’’pe linga ‘’ lume,,,Moldova e ceva ABSTRACT …
Intr-un stat de drept, pe bune ,care repet ca noi nu ne incadram,ar merge cu statistica pentru ca :
1 – ei au drumuri
2 – ei au indicatoare rutiere
3 – ei nu vind permisuri,si in acest caz ,,,nu pe toti detinatorii de permis auto ii poti numi conducatori auto,,,pentru ca ei de fapt nu sunt,,,pe ei in cel mai bun caz ii poti numi participanti la trafic,dar nicidecum ‘’conducatori auto’’

Insa cea mai mare problema la noi sint drumurile,,,pentru ca in tarile unde poseda autostrazi,drumuri intr-o stare de invidiat,si semnalizate corespunzator,nu ai cum sa faci accident decit daca esti foarte prost,,,pentru ca altfel nu imi explic,,,in tara unde tre’ sa tii doar de ‘’covrig’’ nu ai motiv sa faci accident,pentru ca sint autostrazi,sint semnalizatoare,sint indicatoare,este tot ce trebuie sa fie pe un drum firesc,pe cind la noi ,,,,stimati cetateni,,,nu ma mai complic sa va descriu cum este ,pentru ca fiecare conducator stie cum e de fapt,,,si nu e deloc ca pe hirtiile comisiei europene’.
Nemaivorbind de indicatoarele lipsa ,pentru ca din cite imi aduc aminte de ultimul ‘’recensamint’’ erau c-am citeva mii de indicatoare lipsa si asta doar pe drumuri republicane,deci despre ce standarte sa vorbim?!
Eu sunt de parere ca la noi in Republica soferii sunt inca destul de compenenti,insa acuma,,,nu toti au si noroc,,,pentru ca cit poate sa te tina si norocul in viata daca tu mereu mergi pe acelasi drum care e menit sa te duca numai si anume la moarte?!

Mie imi plac si ‘’microfonistele’’ (ca tot veni vorba),,, alea cu ‘’viteza face noi victime’’ adevaru’ este ca aceste domnite detinatoarele de microfoane si deposedatele de creer, de fapt mereu sint depasite de orice situatie ar fi,cu atit mai mult cu accidentele,,,si tin sa mentionez ca de fapt nu viteza face victime,ci drumurile pline de gropi si indicatoarele lipsa fac victime si permisele cumparate de la ‘’tejghea’’ fac victime,,.! Pentru ca stimati cetateni ,daca am avea niste drumuri ca toate drumurile nu ai de ce sa faci accident repet,,, ca eu nu pot sa merg cu 50 km/h ,pentru ca mai am si alta treaba in viata asta decit sa mi-o petrec pe toata in masina,viteza in zilele noastre este necesara!, nu ai cum sa mergi cu viteza propusa de autoritati,pentru ca nu ai cum!
Noi cu totii speram la drumuri mai bune,,,insa avem doar multe promisiuni strinse de-a lungul timpului ,,,scoase din gura oricui  a condus tara cel putin de 20 de ani incoace,,,deocamdata sintem doar in top-uri,,,,insa toate au un inceput….