duminică, 10 iulie 2011

IN SFIRSIT REACTII !!!


'''OSCE solicită Rusiei să îşi retragă trupele din Moldova''' 


Adunarea Parlamentară a OSCE a aprobat astăzi o Rezoluţie cu privire la situaţia din Republica Moldova, care este inclusă în Declaraţia Finală a Summitului. OSCE solicită retragerea armamentului şi a trupelor ruse de pe teritoriul ţării noastre. Procedura de votare a avut loc la Belgrad, unde îşi încheie lucrările sesiunea de vară a Adunării Parlamentare a OSCE, la care participă reprezentanţi din 55 de ţări europene.
Textul Rezoluţiei a fost elaborat de eurodeputatul suedez Gabsburg-Duglas, în urma vizitei întreprinse în ţara noastră. Prin acest document Adunarea Parlamentară a OSCE îndeamnă Federaţia Rusă să înceapă şi să ducă la bun sfârşit procesul de retrage a trupelor şi armamentului său de pe teritoriul Republicii Moldova, conform principiilor dreptului internaţional şi obligaţiilor asumate în cadrul OSCE.
Totodată,  OSCE cheamă la reluarea negocierilor oficiale în formatul "5+2", cu participarea mediatorilor din Federaţia Rusă, Ucraina şi OSCE, precum şi a Uniunii Europene şi a Statelor Unite în calitate de observatori.
Autorul documentului menţionează, căscopul final al negocierilor este conferirea unui statut juridic special Transnistriei în cadrul Moldovei, cu respectarea integrităţii şi suveranităţii. La lucrările sesiunii Adupării Parlamentare a OSCE participă şi o delegaţie parlamentară a ţării noastre. Din componenţa acesteia fac parte reprezentantul PD, Stela Jantuan, liberal-democratul Simion Furdui şi comunistul Vasile Şova.
                                                                                                                       
                                                                                             sursa: publika.md



Este !!! este ceva intradevar de care ar trebuie sa ne bucuram pentru ca odata ce OSCE a inceput cu ''documente'' oficiale no sa lase la voia vintului nimic! Sint intradevar incintat de reactiile UE pentru ca evenimentele din ultima vreme nu m-au incintat deloc,,,in ceiea ce priveste integritatea teritoriala a REPUBLICII MOLDOVA cum astia rup din Palanca in fiecare zi de zici ca le sintem inclusi in meniu ! E de rau ,,,doar ca noi moldovenii cu neuronul obosit nici macar nu banuim cit de grav este de fapt,in timp ce ''suspusii'' nostri isi fac loc prin conducere, vecinii le fura tara de sub picioare.
Gravitatea acestor actiuni este evidentiata  chiar de aceasta actiune a OSCE ,deoarece ei nu se mai bazeaza ca MOLDOVA  ar putea sa-si mentina integritatea teritoriala ,,ceiea ce desigur ei sint cointeresati de acest lucru ,,,pentru ca teritoriu RM este un punct strategic INSA,,,,in primul rind noi ar fi trebuit sa reactionam .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu