joi, 13 iunie 2013

Priorităţile Guvernului Leancă pentru 100 de zile e doar un titlu’ pentru presă

Programe, proiecte, priorităţi, strategii, agende sunt cuvinte care de câteva zile umblă din gură-n gură pe la diferiţi actori politici dar care nu au ca scop decât să îi hrănească pe flămânzi cu iluzii. Noul Guvern vine cu noi promisiuni însă cu vechi proiecte creionate încă din 2009 şi a cărui agendă este arhiplină cu texte care aduc cu ele promisiuni din aceiaşi perioadă.

Să analizezi proiectele şi programul cu care vine acelaşi Guvern mi se pare o pierdere de timp dacă oricum nu intentionează să se ţină de el. Iar eu am în cuvinte nenumărate experienţe anterioare şi tot atâtea termene expirate şi proiecte nefinisate. Analiza unei compuneri scrisă de guvern este total irelevantă în acest contex. Ce anume din experienţa ultimilor ani ne face să credem că în următoarele 100 de zile Guvernul se va ţine de realizarea proiectelor printate? Noul emitent?

Cu privire la unul dintre multele obiective trasate şi anume lupta împotriva corupţiei Leancă a explicat chiar şi cum o să facă acest lucru. Mai exact va modifica proporţia femeilor angajate în structurile MAI şi va dota 1200 de poliţişti cu noi uniforme. Această măsură l-a convins pe şeful cabinetului de miniştri că actele de corupţie din rândurile structurilor MAI pur şi simplu vor fi extirpate.

 Să presupunem prin absurd că Guvernul Leancă este bine intenţionat şi va duce la final aşa-zisa ‘’reformă a poliţiei’’ oricum rezultatul va fi un eşec total deoarece e uşor de identificat că ‘’marele plan’’ are ca scop să lichideze consecinţa şi nu cauza ori eu nu pot să cred că toată această demenţă presupune doar titluri pentru presă.

Oricum ar fi eu personal în calitate de cetăţean aştept pe lângă marele program de guvernare, explicaţii concrete cum mai exact va face să ajungă la rezultatele propuse.