joi, 30 mai 2013

Marea desfătare orgiastică a noului guvern

Nu e prilej pentru a deschide şampania, dar nici pentru sinucidere în masă. Da, ‘’proeuropenii’’ sunt din nou la butoane. Acolo unde şi-au dorit cu scrâşnet de dinţi. Au avut timp să constate că la guvernare e infinit mai greu decât în veşnica opoziţie dar totodată şi mai profitabil. Probabil acesta e motivul pentru care au tăiat în carne vie astfel obţinând numărul suficient de voturi. Au corupt pe cine a fost nevoie fără nici o reţinere şi iată acum Moldova are un nou guvern. Nou că vorba vine. In realitate însă e mai uzat ca niciodată.

Ceea ce e în neregulă cu acest nou guvern este faptul că nu beneficiază de susţinerea populaţiei. Dacă mâine s-ar fi făcut alegeri anticipate guvernul ar fi avut cu totul şi cu totul altă componenţă, iar actualii reprezentanţi ai guvernului ar fi fost uitaţi în secunda doi. Majoritatea creată de fapt este una artificială care a fost posibilă doar cu ajutorul unor actori gen Hadârcă care nu e ‘’prea’’ decis pentru ce doctrină politică militează. Sigur, sunt discuţii şi discuţii însă un lucru e cert: populaţia republicii Moldova nu şi-a dorit din nou acest guvern corupt. Şi nici pe Leancă premier.

Acum văd cum presa încearcă să-l instituie pe noul prim-ministru ca pe o mare vedetă. Ba mai mult, dacă e să judeci după titlurile site-urilor de profil ai spune că e un mare star porno, el decât că e virgin (dacă mi se permite paralela). Chiar însuşi preşedintele ţării (o altă vedetă din revista coafezelor) a făcut un efort şi a ieşit la rampă cu un discurs zemos întru susţinerea democraţiei care în capul lui este reprezentată de acest domn numit Leancă şi şleahta sa de miniştri penali.

Coagulantul forţelor de dreapta aşa cum se pretinde afi acest Iurie Leancă nu este legitimat de un mare număr de alegători sau măcar unul majoritar. Nu are în spate o susţinere populară aşa cum presupune o democraţie veritabilă. Democraţia nu este atunci când se impune prin diferite scheme până la urmă frauduloase. Chiar dacă la moment s-au stors aceste voturi în viitor nu avem garanţia unui guvern funcţional şi îmi permit să cred acest lucru deoarece există un precedent în istoria guvernării coaliţiei de dreapta. După cum a spus şi Voronin, această coaliţie nu va scoate rezultate. Eu cred în această ipoteză şi motivele sunt cât se poate de evidente. Mai presus de interesul naţional există interesul personal sau interese restrânse, iar cele două nu pot merge mână-n mână. (...)