miercuri, 10 aprilie 2013

Verde pentru Timofti !


Timofti e verde…  la figurat desigur. E un lucru cert. Nu e loc de îndoială deoarece ṣtim cu toṭii de ce e capabil preṣedintele lu’ nimeni în drum … ṣi anume să desemneze personajul care l-a desemnat. Cumva îṣi îndeplineṣte obligaṭiile de preṣedinte al PLDM-ului pentru că ṣeful statului sigur nu e.

Să desemnezi un premier care până de curând a fost în fruntea guvernului ṣi sub conducerea căruia au fost înscăunaṭi cei mai iresponsabili miniṣtri din ultimii ani, spune multe despre acest preṣedinte cu aptitudini de bulibaṣă infiltrat pe uṣa din spate a preṣedinṭiei. Pentru mine a fost un soc să văd cum unii ṣi-au manifestat surprinderea faṭă de această decizie a lu’ Timofti. 
Transparenṭa cârdăṣiei dintre Filat ṣi Timofti nu e vizibilă pentru unii analiṣti care sigur ṣi-au pregătit discursurile de dimineaṭă, pentru a proslăvi decizia ṣefului, recte Nicolae.

Dacă e să judecăm după declaraṭiile făcute de majoritatea deputaṭilor care ṣi-au exprimat cu subiect ṣi predicat decizia de a nu-l vota pe Vlad Filat la funcṭia de premier, nu putem decât să ne crucim vizavi de opṭiunea preṣedintelui. Corectă mi se pare decaraṭia lu’ Sârbu în care se întreabă cumva retoric de ce se presupune că ar vota candidatul desemnat din moment ce a votat împotriva lui prin moṭiunea de cenzură. (…)

Stimaṭi deputaṭi încă neînverziṭi: nu-l mai ungeṭi încă odată pe fostul premier !

Sunt oameni… tot felul de oameni…