miercuri, 1 august 2012

‘’Mai dă-le Nicule o sută de lei’’


Doar o legendă sau nu, nici nu mai contează. Actuala conducere opereaza exact după acest presupus procedeu ceauşist, numai că în RM suta de lei este echivalată cu un anumit tip de subiecte care ţine societatea ocupată şi distrasă de la problemele de bază cu care se confruntă în actualitatea sa. Observ că logica mentalului colectiv în ultima perioadă frizează nebunia, demenţa… undeva chiar şi oligofrenia, însă întâi de toate infantilismul este caracteristica de baza a societăţii moldoveneşti. Conducerea livrează şi poporul în nemărginita sa înţelepciune, înghite şi apoi rumegă orice l-ar ţine ocupat. Atât timp cât are ce mesteca se consideră un mare meseriaş. E fericit. O imagine ruptă parcă dintr-un film cu idioţi.

Istorii, monumente, simboluri, decoraţii şi alte cretinisme, toate acestea, cu un scop bine stabilit, ţine poporul într-o agonie déjà vârstnică. Economie, învăţământ, justiţie? daţi-o dracului de justiţie, noi avem treabă cu monumentele! Acest popor de altfel cu pretenţii în cap, în prezent se poartă exact ca un cretin care aşteaptă să fie prostit pe faţă de toată adunătura asta de personaje inepte care tânjesc după apariţii pe la diferite Talk-show-uri televizate pentru a livra unei mari categorii de cetăţeni, aproape săptămânal, câte o fleică mestecată care le ţine gura ocupată şi distrasă de la realitate. In momentul în care poporul rămâne fără fleică, se organizează rapid un marş cu flagul României deasupra capului, care ştim cu toţii că cel puţin un şase luni consolidat, poporul, fără a înşela careva aşteptări, se angajează într-o cursă a demenţei, lipsită de orice trăsătură de ordin logic.

Mie mi se pare incredibil că acest popor, continuă să existe în această formă complet aberantă. Noi ca colectiv avem nişte structuri, nişte mecanisme, nişte percepţii, nişte repere atât de viciate încât fiinţarea acestei ţări aproape că este un miracol.

Sunt oameni… tot felul de oameni…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu