marți, 7 august 2012

Caravana sinucigaşilor


Intelectul unor decervelaţi cu care împărţim specia, (ceea ce e grav la oameni, însă neschimbător - să fii coleg de condiţie umană cu tot felul de idioţi) le-a rămas undeva la nivelul de clasa I şi au senzaţia că intelectualitatea, cultura, profunzimea ţine de manualul acela de bune maniere, de dicţionarul cu expresii frumoase. Un exemplu ca etichetă după criterii corecte sunt susţinătorii lu’ Marian Lupu.

Pe aceeaşi undă însă într-un alt context identificăm un grup de oameni cu acelaşi mod de gândire, care în capul lor au senzaţia că promovând şi militând pentru unionism cumva ar ridica ştacheta valorilor sociale grav viciate şi doar în această activitate văd soluţia redresării, aici atribuind cumva şi ridicarea nivelului de trai. Acest grup de oameni fiind unioniştii. Unionişti care fără un scop bine determinat, în Moldova s-au înrolat (inconştienţi desigur) într-o caravană a sinucigaşilor pe care nu o percep ca atare, motiv pentru care acest preludiu al acţiunii finale este prelungit şi stimulat insistent tocmai pentru a obţine un rezultat garantat şi de calitate.

Tu, posesor al unor convingeri unioniste, însă fără susţinere politică şi fără susţinere social-majoritară, aparţinând unui grup grav minoritar, fiind ignorat pe ambele maluri ale prutului devii instantaneu un provocator legal din punct de vedere juridic însă scos în afara legii pe plan social. Acesta fiind momentul care în mod normal ar trebui să renunţi la manifestaţii cu repercusiuni provocatoare, chiar dacă legea este de partea ta. Asta a sugerat şi ultima din seria manifestaţiilor de până acum. Este un semn de alarmă real care ar trebui să te pună pe gânduri, asta în cazul în care nu ai tendinţe sinucigaşe .

E timpul să debarchezi şi să începi a negocia cu societatea, pentru că marea majoritate a dovedit că nu dă trei lei pe convingerile tale manifestate pe străzi, chiar dacă ele sunt justificate într-un fel sau altul şi perfect legale.

Sunt oameni… tot felul de oameni…

2 comentarii: