sâmbătă, 6 august 2011

PayPal în Moldova


Cel mai mare sistem de intermediere a plăţilor şi transferurilor electronice de bani îşi va dezvolta afacerea şi în Moldova. Este vorba despre serviciul PayPal, prezent în peste 190 de ţări ale lumii. Experţii spun căPayPal va revoluţiona piaţa online din Moldova.
Negocierile de extindere a serviciilor PayPal în Moldova au început în toamna anului 2010.

"Noi avem un răspuns pozitiv de la Paypal în ceea ce priveşte extinderea serviciilor pentru cetăţenii Republicii Moldova. Asta înseamnă că de fapt comerţul online din Republica Moldova va putea deveni o realitate", a spus Tudor Darie, consilier al prim-ministrului.

Serviciul oferit de PayPal funcţionează ca un cont bancar, doar că toate operaţiunile sunt electronice. Doritorii de a avea un cont PayPal vor avea nevoie de o carte de credit valabilă.

"Un cont de PayPal îţi permite să ataşezi un credit card sau mai multe, să efectuezi tranzacţii printr-un singur clic. Nu-i procesul tradiţional, mersul la bancă, scanarea buletinului, statul în rând, semnarea foilor, darea banilor cash, adică un proces foarte lung", a explicat Oleg Ciubotaru, expert în IT.  

Potrivit experţilor, un alt avantaj al tranzacţiilor prin sistemul PayPal sunt comisioanele mici şi securizarea garantată.

Posesorul unui cont PayPal va avea o cartelă SIM cu semnătura sa digitală. Cartela va fi introdusă în telefonul mobil, care va servi drept instrument pentru cumpărăturile online.

În prezent, magazinele online din Moldova oferă posibilitatea de a vedea şi de a alege produsele dorite, nu însă şi posibilitatea de a plăti online.

"Sistemul de plată este obişnuit. Persoana poate plăti mai întâi la bancă, în numerar, venind la noi în oficiu sau atunci când curierul ajunge la client cu produsul. Cu Paypal şi alte sisteme de plăţi, efortul clientului este mai mic”, a spus Denis Sâscenco, reprezentant al unui magazin online.

PayPal a fost lansat în 1998. În prezent, acest serviciu este acceptat de toate marile magazine şi servicii de pe internet, având aproximativ 150 de milioane de utilizatori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu