vineri, 15 iulie 2011

Afacere de milioane anihilata pe timp de criza


Bine, nu este un secret ca in Republica Moldova afacerea ‘’sus cotata’’ si anume cu cinepa este din ce in ce mai practicata in toata tara. De la sud pina la nord si de la Prut pina la Nistru am intilnit in ultimii ani nenumarate capturi  ale politieii de saci cu marihuana la propriu.
Trist sau nu,este faptul ca aceasta afacere are un profit de invidiat chiar si pe timp de criza,si nu din alt motiv decit,pentru ca ‘’cererea’’ bate oferta,pentru ca intre timp moldova a devenit o tara in care cinepa este fumata la orice colt de strada.

Pe marginea subiectului clar ca putem aborda mult mai multe teme de discutie,,cum ar fi: ineficienta ‘’militienilor’’,lipsa culturii care este prezenta in fiecare consummator,mentalitatea colectiva dezvoltata sub forma dementei,si multe alte nuante pe care am oboist sa le enumar pe acest blog.

Cu referire la stire doar nu credeati ca ‘’oamenii si-au demonstrat ‘’virilitatea’’ …nu,nu cred,,,pot sa cred insa ca ‘’ businessman-ii’’ nu s-au impartit cum au convenit din start cu respectivii politisti, ceiea ce a dus la arestarea cetatenilor.Acesta cred ca este singurul adevar veritabil.

Pentru ca in periada vietii mele traite pina in prezent in ‘’TARA NOASTRA’’ am vazut diferiti consumatori,,,dintre care chiar si politisti,,,chiar si fara numar,din toate domeniile,si din toate orasele,astfel incit am ajuns sa nu mai cred un cuvint ce se scurge din gura lor! Aceasta afacere a ‘’micului fermier’’ desigur ca nu poate supravetui daca in spate nu are pe cineva cu semene distinctive ale justitiei.

Desigur multi giboni deja si sau ingimfat ca: de ce la noi in tara nu se legalizeaza?!, ca uite ‘’europenii’’ fumeaza liber!, ceiea ce in mintea unora’ asta e un semn distinctiv al  dezvoltarii pe plan mondial! Desigur putem merge si pe aceast mod de gindire,insa am da dovada de o imbecilitate crincena si mai bine nu mai inaintam in dezvoltarea lui!

De propus ar fi cit se poate de firesc : ori respectam legea in vigoare, ori legalizam marihuana si am rezolvat cazu’,dar nici asa nu e bine ,pentru ca astfel se strica piata!, e o intreaga dilema aici de care nicidecum nu putem scapa!

Vorba ceiea: la noi cresterea vitelor e inca o enigma, daramite rezolvarea unei probleme de o asemenea anvergura! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu