miercuri, 16 mai 2012

Liberalii au deplâns

Liberalii au deplâns astăzi 200 de ani de ocupaţie, în timp ce socialiştii, tineretul rus şi susţinătorii Partidului Patrioţii Moldovei i-au făcut plecăciuni Moscovei pentru eliberarea Moldovei dintre Prut şi Nistru de sub jugul otoman.

Liberalii au depus de dimineaţă flori la piatra comemorativă a victimelor regimului comunist din fața Guvernului şi au ţinut un minut de reculegere în memoria lui Vadim Pisari, tânărul ucis la 1 ianuarie 2012 de un ofiter al Armatei ruse, la postul de pacificatori de la Vadul lui Vodă. Drapelul de pe frontispiciul Primăriei capitalei a fost coborât azi în bernă, după ce primarul liberal Dorin Chirtoacă a declarat 16 mai zi de doliu. Decizia edilului i-a scos la protest pe tinerii socialişti, care spun că în urmă cu 200 de ani, ruşii au eliberat Basarabia de ocupaţia turcească. 

Tinerii socialiştii n-au avut ocazia să dea ochii cu primarul, dar au fost confruntaţi de mai mulţi trecători indignaţi. 

Şi Liga Tineretului Rus împreună cu activiştii Partidului Patrioţii Moldovei au organizat un aşa-zis Fstival al Prieteniei Popoarelor. Ei au celebrat în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse de la Chişinău 200 de ani de la intrarea teritoriului dintre Prut şi Nistru în Imperiul Ţarist. 

Seara a culminat cu un miting organizat de Partidul Liberal în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde au fost aprinse mii de lumânări în memoria victimelor ocupaţiei. 

Zelul liberalilor nu a fost împărtăşit de colegii lor de alianţă, care s-au făcut că plouă. Nici PD-ul nici PLDM-ul nu s-au alăturat acţiunilor de comemorare. Şi nici nu le-au comentat în vreun fel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu