vineri, 29 iulie 2011

GAGAUZIA LIBERA DE CONSTITUTIE



Autorităţile din Găgăuzia au emis propriul model de diplomă de Bacalaureat. Diploma va fi înmânată celor 24 de absolvenţi din autonomia teritorial-administrativă care au primit note sub 5 la examenul de limba şi literatura română. Decizia a fost luată la şedinţa organului executiv al Găgăuziei.
Anunţul vine după ce, săptămâna trecută, başcanul Găgăuziei a declarat că va acorda absolvenţilor din regiune propriile diplome, în care nu vor fi incluse notele la limba română. Intenţia viza numai absolvenţii care nu au promovat examenul la această disciplină. Decizia lui Mihail Formuzal a fost criticată atunci de politicieni. Deşi au avut accente diferite în declaraţii, toţi liderii de la Chişinău s-au pronunţat împotriva intenţiei başcanului.
Potrivit unui comunicat plasat pe site-ul autorităţilor autonomiei găgăuze, "Comitetul Executiv al Găgăuziei, în conformitate cu ordinul Adunării Populare, a aprobat modelul diplomei de bacalaureat care va fi decernat absolvenţilor autonomiei care au primit note negative la disciplina limba şi literatura română în luna iunie al anului curent".
Totodată, în conformitate cu hotărârea APG, a fost formatăcomisia pentru sesiunea repetată la examenul limbii de stat. Astfel, 24 de absolvenţi prezenţi la examen care au ca scop continuarea studiilor, vor primi diplomele de tip nou până pe data de 1 august.
Ministrul Educaţiei, Mihai Şleahtiţchi, spune că aceste acţiuni contravin legislaţiei în vigoare a Republicii Moldova. Elevii care au primit note mai joase de 5 la examenul de BAC nu vor putea depune actele pentru studii la universităţile din Moldova, nici la colegii.
Fiecare face ce vrea…facint trimitere la fabuloasa piesa a lui eli si a lui Hora fac o remarca la ce se intimpla in RM,,,Obligatiunile noastre fata de constitutie,fata de stat, fata de noi pina la urma,sint tratate ca niste reguli de satra in care bulibasa le modifica dupa bunul plac.…]
Autoritatile din gagauzia care or fi acestea isi prezinta indiferenta si mistocareala fata de legile statului Moldova sub conducerea carei se afla, facindu-I pe liderii de la Chisinau sa faca ….nimic ,,,pentru ca ei momentan probabil isi prajesc burta plina de ceafa de porc coapta,,, umezita de berea gazoasa care ii face sa rigiie ca niste porci pregatiti pentru jertfirea de craciun.
 Insa daca stam sa privim la faptul ca 24 de absolventi ai REPUBLICII MOLDOVA nu au sustinut examenul la limba de stat si incurajati fiind li se inmineaza si diplome ‘’speciale’’ faptul fiind posibil dupa ce bascanul gagauziei ia decizii tiniind cont probabil de poftele nevestei sale care la o adica e si c-am nehotarita.
Ce credeti ca o sa se intimple anul viitor cind din nou v-a fi examen la limba de stat?!,eu personal cred ca toti absolventii gagauziei se vor lasa de ‘’’acest sport de prisos’’ si anume sa sustina examenul,pentru ca oricum primesc diplome ,pentru ca ei singuri isi fac diplomele dupa bunul plac…..
Eu sper ca acesti analfabeti nu o sa reuseasca sa se inscrie la nici o institutie de invatamin din RM ,atita timp cit nu vor invata sa scrie si sa citeasca in limba acestui stat,! asa cum spune si legea in vigoare !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu