vineri, 14 iunie 2013

Despre Octavian Ţîcu şi cum am putea să-l repunem în funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului

Dacă unii’ au aşteptat să prindă o ocazie să se facă utili societăţii astfel să contribuie la o dezvoltare politico-socială în această ţară, momentul a sosit. Şi aici ţin să menţionez cât de mult ar conta acum o manifestare întru susţinerea ministrului Octavian Ţîcu. E bine şi cu like-urile pe facebook, e bine şi să scrii comentarii pe diferite site-uri, însă acum e nevoie ca cetăţeanu’ care simte că nu e doar un cretin cu pretenţiile de rigoare să lase măcar 2 ore netu’ şi să iasă în piaţă pentru a promova adevăratele valori la fucţiile înalte. Cum e cazul fostului ministru al Tineretului şi Sportului care cu siguranţă reprezintă o valoare în Republica Moldova.

Sigur, nu suntem România unde în momentul în care Raed Arafat a fost demis au ieşit în stradă câteva mii de cetăţeni în adevăratul sens al cuvântului însă măcar o mie tot am putea să ne strângem şi să arătăm guvernului că nu avem nevoie de un nou ministru corupt ci de un ministru care chiar se ocupa de obligaţiunile sale conform  fişei postului.

Aici nu e vorba de partide, de culori şi simboluri este vorba despre acei oameni responsabili pe care tot îi căutăm să le înmânâm puterea pentru a face ceva pentru noi, oamenii de rând cum ar veni. Motivul pentru care nu a fost repus în funcţie, circumstanţele şi împrejurările frizează oligofrenia şi cât de nedreptă nu ar părea situaţia aşa şi va rămâne dacă noi care credem că ceea ce se întâmplă este nedrept nu luăm atitudine şi nu ne manifestăm acolo unde părerea noastră contează, acolo unde cei de la conducere nu ne pot ignora şi anume în stradă!

Chiar dacă perioada în care a ocupat funcţia de ministru a fost una extrem de scurtă a fost suficientă pentru a se face auzit în toată ţara şi nu cum ne-am obişnuit cu alţi miniştri prin scandaluri de mită sau cum e cazul ministrului Octavian Bodişteanu cu spălare de bani, ba din contra prin profesionalismul de care a dat dovadă şi activităţile sale care inevitabil odată cu ele a dus spre o dezvoltare a unui minister uitat de guvern dar care ar putea contribui la crearea imaginii Republicii Moldova. Să nu uităm că anume acest minister se ocupă de viitorul profesional al medaliaţilor Moldovei la competiţii europene şi mondiale, care pentru ţara noastră în prezent are o importanţă extraordinară.

Dacă în acest moment societatea civilă nu ia atitudine cu privire la repunerea în funcţie a acestui ministru de o rară valoare deosebită atunci să nu ne mai plângem de situaţia în care ne găsim, deoarece puterea e în mâinile noastre şi asta se poate de dovedit printr-o manifestare întru susţinerea fostului ministru Octavian Ţîcu şi repunerea sa în funcţie.