vineri, 19 aprilie 2013

Cu PCRM în suflet …


Chiar dacă a suferit o pierdere deloc de neglijat, partidul comuniṣtilor are numele de partea lui. Desigur că rezultatele ultimelor sondaje erau de aṣteptat, însă chiar ṣi în astfel de condiṭii AIE prin acṭiunile sale din ultimul timp a pregătit PCRM-ul de alegeri. Acum mai puṭin contează cine e mai ‘’ Vlad’’ din alianṭă. Nici măcar dezertările din rândurile PL-ului  nu mai oferă ceea ce iniṭial promiteau.

Într-un fel sunt dezamăgit de faptul că partidul comuniṣtilor se bucură doar de 29,5 %. Eu speram măcar la un 34,1 % din electorat. Oricum, opṭiunea cetăṭenilor este una incertă (ca ṣi veritabilitatea acestui sondaj de altfel )deoarece istoria ne-a demonstrat în repetate rânduri că simpatizanṭii partidelor de dreapta, în marea lor majoritate sunt total debusolaṭi ṣi la fel de indeciṣi.

Cert însă e faptul că indiferent de fluctuaṭiile infantile ale partidelor de dreapta, Voronin în continuare e lider iar flamura clasei politice majoritare e roṣie ṣi cu unelte. Ṣi aṣa va fi, deoarece în toṭi aceṣti ani în care Voronin cu tot cu pioneri s-a aflat în opoziṭie, alianṭa nu a dat motive de repoziṭionare a partidelor în top preferinṭe. Ṣi când spun motive deja mi se pare că sunt prea generos.

Chiar dacă nu suntem în campanie electorală, lupta pentru încrederea cetăṭenilor este atât de evidentă că altfel nu văd cum Filat ar mai poza disperat cu liderii externi de mână. Iar în acest film cu proṣti vedem partidele alianṭei cum se bat pe mărunṭiṣul unionist sau cel dornic de călătorie în UE doar cu paṣaportul , că doar ăsta’ e privilegiu ‘’ de fiṭe ’’ al integrării.

Partidul comuniṣtilor îl găsim ṣi în acest context ca fiind unul matur întrucât mereu a ṣtiut să identifice consistenṭa alegătorilor în care te poṭi baza ṣi anume acei cetăṭeni stabili ṣi bine încadraṭi între graniṭele Moldovei ṣi nu pe cei din diaspora. Astfel, Voronin se bucură ṣi convieṭuieṣte cu poporul  pe care bine îl cunoaṣte, deoarece ṣi compătimirea are rostul ei.

La moment Voronin este nevoit să facă ce ṣtie mai bine- absolut nimic. Lasând timpul să lucreze pentru el până la viitoarele alegeri când reconfirmate fiindui mandatele în parlament, restructurate se vor dovedi  ṣi priorităṭile oponenṭilor, iar atunci se va produce marea schimbare. Domnule Filat, între timp ocupă timpul cu ceva. Poate cu desfiinṭare ca partid a PNL? Să fie totuṣi cu bătăi.